Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΙΑΛΟΓΟΙ



Τι είσαι? είσαι θεός? άνθρωπος? όνειρο?

Όνειρο ως το εννοείτε είναι ολόκληρη η ασυνειδητη ζωή σας, εδω Είμαστε συνειδητοι. Άνθρωπος και Θεός δεν είναι ξεχωριστά όντα το μόνο που διαχωρίζει τις έννοιες είναι η συνειδητοποίηση αυτού του γεγονότος. Για να γίνει θεός κάποιος πρέπει να γίνει πρώτα άνθρωπος αλλα αν γίνει άνθρωπος τι τον χωρίζει απο το θείο? εκει μπερδευεστε και οδήγηστε σε λαβυρινθους νοητικους μέσα απο φιλοσοφίες και θρησκείες που σας επιστρέφουν και πάλι στο αρχικό ερώτημα. Τι είναι άνθρωπος και τι θεός? και νομοτελειακά μετα συνεχίζετε τους κύκλους αντί να βρείτε το κέντρο. Το κέντρο είναι ένα, τα σημεία ομως στον κύκλο που διαγραφετε τείνουν στο απειρο. Το απειρο, ο κύκλος δηλαδή και το κέντρο του, το σημείο δηλαδή, είναι όλη η γνώση , όλη η ουσία της εμπειρίας σας , της δημιουργίας , των ερωτημάτων σας, του είναι σας.

Θες να πεις πως όλες οι απαντήσεις είναι στον κύκλο και το σημείο? όλη η γνώση , όλα όσα χρειαζόμαστε?

Γιατί όχι? μακροκοσμικά αλλα και μικροκοσμικά είναι το ίδιο. Μακροκοσμικά ο κύκλος είναι η απειρη ουσία , το Ον, και το σημείο είναι η έκφραση του, να γίνει ορισμένο για να εμπειραθει το είναι του. Και σε εσάς το ίδιο είναι. Το απειρο μαθηματικά αλλα και πιθανολογικα ειναι το έξωθεν σας και το ορισμένο κέντρο σας, εσείς δηλαδή ο παρατηρητής, που βιώνει το συγκεκριμένο. Οι αναλογίες διαφορετικές , αλλα η ουσία μια. Πως δεν το έχετε δει ακόμη?

Σαν γνώση αυτο υπάρχει καταγεγραμμένο, δεν είναι κάτι άγνωστο φιλοσοφικά ή θεολογικά.

Συμφωνώ, σαν γνώση υπάρχει μέσα και στον τελευταιο κοκκο άμμου, και στην τελευταία σταγόνα του Ωκεανού, αλλα προφανώς δεν βρίσκεται εκει η ίδια συνειδητοτητα που εσείς σαν ανθρώπινο είδος κατέχετε μέσα απο αιώνες αναμονής και εξέλιξης μέχρις ότου φτάσετε στο σημείο να εκφρασετε απο την μορφή αυτήν συνείδηση, την ιδέα άνθρωπος δηλαδή όπως την συλλαβατε και αναλάβατε να πραγματώσετε. Εσείς είστε εδω να το βεβαιωσετε αυτο δια μέσω της εμπειρίας σας, να φέρετε τα δυο κέντρα στο ίδιο σημείο και κατοπιν να μεταμορφωσετε ολόκληρη την δημιουργία απο το ασυνείδητο εώς το πλήρως συνειδητο της κομμάτι ως ενιαίο σύνολο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: