Τρίτη, 18 Αυγούστου 2009

Mηνύματα

1. Αν ρίξουμε ένα καρπό μοναδικό, ανεξάρτητο και γόνιμο στο χώμα, περιμένουμε να βλαστήσει, να προσφέρει κάτι μοναδικό, καρπούς, οξυγόνο, να προωθήσει την ζωή. Αν το χώμα είναι γόνιμο θα αναπτυχθεί, αν όμως το χώμα είναι άγονο, όσο καλός και αν είναι ο καρπός μας, θα μείνει βυθισμένος.

2. Φοράμε πολλές κουβέρτες το κατακαλόκαιρο...
Έξω ο Ήλιος λάμπει, η ζεστασία του απλώνεται σε όλη την Φύση. Μα εμείς συνηθίσαμε τις κουβέρτες απο τον βαρύ Χειμώνα και δεν τις αποχωριζόμαστε, νιώθουμε προστασία.
Μακάριοι αυτοί που πέταξαν την πρώτη κουβέρτα των εγώ... Αρχίζουν να δροσίζοντε.
Μακάριοι αυτοί που προχώρησαν και πέταξαν και το πάπλωμα των προκαταλήψεων και των θέλω... αρχίζουν και αντιλαμβάνονται μια χαραμάδα Φωτός.
Μακάριοι αυτοί που πετούν τα σεντόνια των παθών... αρχίζουν και καταλαβαίνουν την παρουσία του Φωτός στο κατακαλόκαιρο, κεκεί που βίωναν το σκοτάδι των ψευδαισθήσεων.
Μακάριοι αυτοί που πέταξαν όλα τα καλύματα... αυτοί μονάχοι και γυμνοί στο Φως έζησαν αληθινά...

3. Αν το Σύμπαν ολάκερο ήταν ένας καμβάς και ο Δημιουργός είναι ο Καλλιτέχνης, παρατηρώντας τον πίνακα με τίτλο «Δημιουργία» , μπορούμε να μάθουμε για τον καλλιτέχνη? Μας «μιλάει» το έργο με σιωπηλους λόγους στην ψυχή? Θα πραγματώσουμε το βήμα απο το Αποτέλεσμα στην Αιτία?

4. Ένας όμορφος κήπος αποτελείται απο πολλά όμορφα φυτά. Το κάθε ένα με την δική του μοναδική ομορφία, μια ποικιλία χρωμάτων και μυρωδιών. Είναι ο όμορφος αυτός κήπος μας ανεξάρτητος απο τα φυτά που τον αποτελούν? Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε. Το κάθε ένα φυτό του κήπου μας μονάχο του φτιάχνει έναν όμορφο κήπο?
χρειάζεται και τα υπόλοιπα φυτά αρμονικά δεμένα...

Αναρωτηθείτε, είναι μια μηχανή τα μέρη της ξεχωριστά? Τα γρανάζια απο μόνα τους είναι η μηχανή, η όλα τα ξεχωριστά μέρη τα συνδέει η Αρμονία για να φτιάξουν μια μηχανή, ένα Αποτέλεσμα, ενα Έργο?
Αν λείψει ένα έστω μικρό γρανάζι θα λειτουργήσει η μηχανή?
Μπορεί ένας μονάχα άνθρωπος να αναφωνήσει « Είμαι ολάκερη η Ανθρωπότητα»?

5. Έπεσε ένας καρπός στο χώμα. Ζήτησε να ζήσει και ο Θεός έκανε γόνιμο το χώμα, ζήτησε να πιεί και ο Θεός του έστειλε την βροχή, ζήτησε να μεγαλώσει και ο Θεός συγκινημένος το έλουσε στο φως του Ήλιου.
Και διάλεξε να μεγάλώσει, και διάλεξε να βγάλει φύλλα και προσέφερε του καρπούς του απλόχερα και ο Θεός. Η Ζωή προχώρησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: